Ultralink Oy Historia

 

Ultralink Oy perustettiin keväällä 1988 ja sen toiminta käynnistyi Kuljetusnäyttelystä, joka pidettiin Helsingin Messukeskuksessa toukokuussa 1988.

Alussa henkilökuntaan palkattiin kolme Auramo Oy:llä opissa ollutta ”trukkimiestä”. Yrittäjällä ei ollut aikaisempaa kokemusta trukkiliiketoiminnasta ja vuoden kuluttua hän luopui Ultralinkista ja myi yrityksen työntekijöilleen Laurille ja Matille. 
 
Aluksi Ultralinkin tarkoitus oli keskittyä trukkien maahantuontiin ja markkinointiin, mutta uudet omistajat alkoivat kehittää liiketoimintaa eri trukkimerkkeihin soveltuvien sitoutumattomien alkuperäisten komponenttien ja varaosien toimittajana. Tämä liikeidea on kantanut nykypäivään saakka.  

Ultralink toimi vuoden 2001 syksyyn asti Helsingin Vallilassa, kolmessakin eri osoitteessa, joista viimeisimpänä oli Pälkäneentie 19. Tuotevalikoiman runkona olivat jo silloin joustokumirenkaat, vulkollanpyörät, moottorikaasulaitteet ja erilaiset varaosat ja tarvikkeet. Myös muiden työkoneiden varaosat, kuten jäähallien jääkoneiden pakokaasunpuhdistimet olivat valikoimassa.

(Ultralinkin vanha toimipiste ylhäällä oikealla, Helsingin Vallila 1999)

1990-luvun alussa Suomessa elettiin syvää lamaa ja se näkyi myös Ultralinkin toiminnoissa vaikeina aikoina.Vuosikymmenen loppupuolella talous elpyi ja myös Ultralinkin toiminta kasvoi nopeasti. Toimitilat Vallilassa olivat ahtaat ja liikenneruuhkat Mäkelänkadulla ja ympäristössä tuntuivat joskus painajaismaisilta.


Ultralinkille alettiin etsiä toimivampia ja parempien liikenneyhteyksien päässä olevia toimitiloja ja löydettiin Tuusulan Maantiekylä, josta hankittiin tontti Jusslan teollisuusalueelta. Sinne rakennettiin uusi toimitalo, joka valmistui syksyllä 2001.

(Ultralinkin nykyinen toimipiste ,Tuusulan Jussla 2017)

Tuusulan Maantiekylä oli siihen aikaan enemmän peltoa, metsää ja kalliota. Maanviljelys oli kuitenkin häviämässä tältä lentokentän läheisyydessä olevalta alueelta. Ultralinkin tontilla sijainnut kallioon louhittu perunakellari joutui väistymään uuden toimijan tieltä. Maaseudusta on muistona maanviljelykseen liittynyt suuripyöräinen hevosvetoinen työkone, joka seisoo Ultralink Oy:n toimitalon edessä.
 
Vallilasta muutto Jusslaan oli kuin muutto keskelle tietöntä korpea. Lentokentän vieressä maailma muuttuu kuitenkin nopeasti. Myös Jusslan teollisuusalue kasvoi ja alue osoittautui Ultralinkille sopivaksi. Tärkeintä oli kuitenkin, että myös asiakkaat löysivät uuden toimipaikkamme. Toimitalon varasto-osan laajennus valmistui talvella 2006/2007.

Ultralink on toiminut jo vuosia alan johtavien valmistajien jälleenmyyjänä ja edustajana Suomessa.
Marangoni, Proconect, Uma, Curtis, Maxxis, Impco, Beam ja Lovato ovat tuttuja trukkihuoltojen ja korjausten kanssa työtä tehneille. Saksalaisen Vulkollanpyörien valmistajan Räder-Vogelin kanssa kirjoitettiin jälleenmyyntisopimus Suomeen vuonna 1999. Ultralink Oy olikin ensimmäinen Räder-Vogelin kanssa sopimuksen tehneistä kumppaneista nyt jo maailmanlaajuiseksi laajentuneessa jälleenmyyntiverkostossa. Lisälaitevalmistaja Cascade valitsi Suomessa Ultralinkin hoitamaan kevyiden lisälaitteiden ja varaosien myyntiä, varastointia ja toimituksia vuonna 2003.


 (Ultralinkin edustamat tuotemerkit)


Nyt uusi sukupolvi jatkaa tämän suomalaisen yrityksen toimintaa ja pyrkii palvelemaan asiakkaita entistä paremmin ja laajemmin.